España / Valencia / Los Cojos

Los Cojos

Regreso a Valencia   Inicio

Lo más reciente

Los Cojos

 

 

 

Lo más reciente

 

Los Cojos

Los Cojos és una pedania del municipi valencià de Requena (Plana d'Utiel ). El 2009 comptava amb 109 habitants.
Situada a l'oest del terme municipal de Requena, al límit amb el terme de Venta del Moro, los Cojos s'assenta a la petita vall de la rambla Albosa que discorre a poca distància del nucli i que a les proximitats es troba amb el barranc del Boquerón. Al seu pas per los Cojos, la rambla Albosa té entre 30 i 40 metres de profunditat i porta aigua durant tot l'any des del paratge que es coneix com "El Saltadero", a gairebé dos quilòmetres rambla cap amunt. Hi ha dos tolls i diverses fonts, entre elles la del Molino i la de la Teja.
A escassos metres es troba la pedania de los Isidros. S'arriba des de Requena per la carretera nacional N-320.
[modifica]Història i demografia
Los Cojos té al voltant de 100 habitants empadronats, tot i que el nucli compta amb unes 140 cases, la major part totalment arreglades i en perfecte ús. Moltes s'ocupen durant els caps de setmana i en èpoques vacacionals, quan la població arriba a les 400 o 500 persones.
Està situat a menys de dos quilòmetres de los Isidros, població amb la qual manté múltiples vincles. A principis de 1900 ambdues poblacions tenien un nombre d'habitants similar. Posteriorment, el pas de la carretera nacional pel llogaret veí va fer que aquest es desenvolupés bastant més.
[modifica]Economia
L'agricultura és la principal ocupació dels habitants de los Cojos. La major part dels viticultors pertanyen a la "Cooperativa de la Albosa", que també dóna servei a Penén de Albosa i a los Isidros. A més a dos quilòmetres hi ha un celler privat, la "Casa del Pinar", que també és un petit hotel rural.
[modifica]Festes
Les festes majors se celebren a principis de febrer en honor a la patrona del llogaret: la Candelària. A l'estiu també se celebren festes.

Wikipedia